Corbie Hotels, met vestigingen in Mol, Geel en Lommel, wil nog dit voorjaar van start gaan met de bouw van een 2de hotel in Geel. Dat komt op een toplocatie, namelijk aan de rotonde van de Pas, Ring en Antwerpseweg. De nieuwbouw wordt 10 verdiepingen hoog en krijgt 60 kamers. De investering bedraagt 9 miljoen euro.

“De reden is dezelfde als bij het tweede hotel dat we zopas in Lommel hebben geopend”, vertelt Walter Koch, de intussen 68-jarige oprichter van Corbie Hotels. “Ons hotel op de markt in Geel is vaak volzet, waardoor we klanten moesten doorsturen. Dan moet je de keuze maken: we vinden dat OK of we zijn ambitieus en bouwen zelf een hotel bij. Bovendien had Van der Valk plannen om op deze locatie een hotel te bouwen en dat konden we niet laten gebeuren. We zijn nu marktleider in de regio Mol-Geel-Lommel en dat willen we behouden. Je mag de investering dus ook beschouwen als een manier om onze positie te behouden.”

Kamers en businessflats
Op de eerste en tweede verdieping komen kantoorruimtes van telkens 1.000 vierkante meter, die zullen worden verkocht. Op de derde verdieping worden de lobby, de ontbijtruimte en een vergaderzaal ondergebracht. De twee verdiepingen daarboven krijgen 30 hotelkamers en de verdiepingen daarboven nog eens 30 businessflats. “Misschien komt er op de bovenste verdieping een restaurant en loungebar. Ik heb in die zin een vraag gekregen van een horecaondernemer. In elk geval heb je op die plaats een schitterend uitzicht over de Kempen”, aldus nog Walter Koch. Op de verdiepingen -1 en het gelijkvloers komt parkeergelegenheid.

De hotelondernemer verwacht in de loop van deze maand de vergunning op zak te hebben zodat in april met de bouwwerkzaamheden kan worden gestart. De bedoeling is om de bouw tegen het jaareinde winddicht te hebben en in september 2019 te kunnen openen. Het management komt in handen van dochter Pauline Koch, die nu al het hotel in Geel-centrum aanstuurt. Zij zal ook instaan voor de interieurinrichting. In het nieuwe hotel zullen 6 tot 8 mensen aan de slag kunnen.

Met het nieuwe hotel erbij zal Corbie Hotels over 5 hotels in de Kempen beschikken. Lommel Ring werd in oktober jl. in gebruik genomen.