Corbie bouwt vierde hotel in Lommel

corbie hotelDe Molse familie Koch, die nu al Corbie Hotels exploiteert in Mol, Geel en Lommel, bouwt opnieuw in Lommel een vierde hotel. Dat komt langs de Ringweg en zal 30 kamers en 15 businessflats tellen. De investering bedraagt 6 tot 7 miljoen euro.

“Ons hotel in Lommel is voortdurend volzet waardoor we gasten moeten doorsturen”, zegt Jan Baptist Koch van Corbie Hotels. “We zijn al enkele jaren op zoek naar een bijkomende locatie en hebben verschillende mogelijkheden bestudeerd. Deze voldeed aan onze verwachtingen. De ligging is zeer goed, de prijs interessant en we hebben een goed gevoel bij de partners.”

September 2017
Het nieuwe Corbie Hotel zal deel uitmaken van een nieuw complex op de hoek van de Ring en de Stationsstraat dat wordt ontwikkeld door vastgoedkantoor Van den Boer Concept uit Lommel. “Er komen verder appartementen, een notaris- en boekhoudkantoor en er is nog een winkelruimte van 280 vierkante meter beschikbaar”, vertelt Filip Remans namens de projectontwikkelaar. De voorbereidende werkzaamheden zijn zopas begonnen. Van den Boer Concept verwacht tegen januari 2017 klaar te zijn met de ruwbouw zodat dan de inrichting van het hotel kan starten. “Voor de opening mikken we op september 2017”, aldus Jan Baptist Koch.

Voor alle duidelijkheid: het huidige Corbie Hotel in Lommel zal verder blijven bestaan. “Ook voor het nieuwe hotel mikken we op een overwegend zakelijk cliënteel”, vertelt manager Koch. “We zullen er ook 15 businessflats ter beschikking hebben voor de langere verhuur. Het zijn gemeubelde appartementen met een keukentje en dat wordt toch wel geapprecieerd door mensen die langere tijd van huis weg zijn. We geloven in Lommel. Er liggen nog heel wat te ontwikkelen bedrijvenzones en daarop willen we nu al inspelen”, besluit Jan Baptist Koch. In het nieuwe hotel zal een 7-tal mensen aan de slag kunnen.