De 28-jarige Ellen Vanhoof uit Mol is de nieuwe en meteen ook eerste coördinator van het Health & Care Network Kempen, dat eind vorig jaar officieel is opgericht. Ze moet de ambitie van het netwerk in de praktijk brengen en dat is de Kempen uitbouwen tot een voorbeeldregio op het vlak van innovatieve gezondheidszorg.

Ellen Vanhoof komt uit een gelijkaardige job. “Ik was zorgtrajectpromotor bij een multidisciplinair netwerk binnen een huisartsenkring in de regio Genk”, vertelt ze. “Concreet werkte ik rond diabetes en nierinsufficiëntie maar zette ook andere samenwerkingen op.”

Netwerkevents
Partijen samenbrengen is wat haar ook in de Kempen te wachten staat. “Van mij wordt verwacht dat ik het netwerk verder ga uitbouwen. Dat gebeurt door de organisatie van netwerkevents, waarvan het eerste in november al zal plaatsvinden. Ook de organisatie van cocreatie sessies is een methode die we willen gebruiken. De uitdaging bestaat erin om de profit-, de non-profitsector en de kennisinstellingen beter met mekaar te linken. Samen met tal van partners en de woordvoerders van het netwerk Peter Bellens, Renilde Craps en Rudy Van Ballaer wil ik de Kempen sterker op de kaart zetten als topregio voor zorginnovatie.”

Ellen Vanhoof ging op 1 augustus van start en in eerste instantie loopt haar contract voor een periode van 2 jaar. Ze kreeg een kantoor bij Thomas More in Geel, maar benadrukt dat haar werkveld de hele Kempen omvat.