CooKINGS vult vanaf september 40.000 hongerige magen meer

CooKINGSCateraar CooKINGS uit Mol mag vanaf 1 september maaltijden verzorgen in het Provinciaal Domein Dommelhof in Neerpelt. CooKINGS zal 7 dagen op 7 ontbijten, middag –en avondmaaltijden leveren aan o.a. verblijvende artiesten, theatergezelschappen, scholen –en sportgroepen.

In totaal gaat het jaarlijks om 40.000 couverts. Daarnaast mag Cookings ook de catering verzorgen tijdens het evenement “Theater op de markt” dat eind oktober plaatsheeft. Het gaat om een contract van 3 jaar, waarvoor CooKINGS 3 extra mensen zal inzetten, zegt Steven Van Ham van CooKINGS.

CooKINGS won de opdracht na een openbare aanbesteding. Daarbij werd niet alleen naar prijs gekeken, maar ook naar service, gezondheid en variatie in de maaltijden. Net op die punten kon CooKINGS, met haar ervaring in evenementiële catering, het verschil maken.

In het evenementiële is het team het meest trots op haar bijdrage aan Graspop waar het met 30 tot 40 medewerkers de catering voor zowel artiesten, crew, VIPS als op de luxe camping verzorgde. Geen eenvoudige opdracht, want zeker artiesten stellen bijzondere eisen. De ervaring die in de voorbije jaren werd opgedaan met het efficiënt organiseren van afwisseling in maaltijden, vindt nu haar weg naar de foodservices activiteit.

De strategie om in foodservices te groeien past in de wens om naast evenementen en feesten ook continuïteit in het bedrijf in te bouwen. CooKINGS wil dan ook verder groeien in het leveren van maaltijden aan bedrijven en scholen. Op kleinere schaal doet het dat al met een online portaal dat werknemers toelaat om makkelijk en cashless bedrijfslunches te bestellen.

CooKINGS is de handelsnaam van CSD-GROUP bvba, in handen van Steven Van Ham, Peter Claessen en Heidi Van Sant, die je ook in die volgorde op bijgaande foto ziet.