Vlnr: Erik Gys (OCMW-voorzitter Dessel), Steven Van Ham (CooKINGS) en Peter Claessen (CooKINGS).

Vlnr: Erik Gys (OCMW-voorzitter Dessel), Steven Van Ham (CooKINGS) en Peter Claessen (CooKINGS).

Cateringbedrijf CooKINGS uit Mol lanceert het nieuwe maaltijdconcept ‘Lekker Makkelijk’ op de Vlaamse markt. Dat maakt de combinatie van een innovatief opwarmtoestel en de levering van voorbereide, koude gerechten. De doelgroep zijn particulieren, zorginstanties en -instellingen, assistentiewoningen, enz. Als eerste grote klant biedt het OCMW van Dessel het Lekker Makkelijk-concept vanaf 1 januari 2016 aan zijn gebruikers aan.

De gebruiker krijgt op afgesproken tijdstippen vooraf bereide gerechten koud geleverd en warmt die nadien op met een speciaal ontwikkeld opwarmtoestel. Dat zorgt ervoor dat elk onderdeel van de maaltijd op de juiste manier wordt opgewarmd, met behoud van smaak, structuur en kwaliteit. “Een groot verschil met de microgolf”, zeggen zaakvoerders Steven Van Ham, Peter Claessen en Heidi Van Sant van CooKINGS.

Alternatief voor warmemaaltijdlevering
De gerechten worden bereid in de eigen professionele keuken in Mol en daarna koelvers uitgeleverd. “Die leveringen verzorgen we zelf op basis van maaltijden voor drie of vier dagen per keer”, leggen de zaakvoerders uit. Voor particulieren gebeuren de leveringen in de provincies Antwerpen en Limburg, voor zorginstellingen en –instanties kan dat in heel Vlaanderen. Het Lekker Makkelijk-concept biedt een alternatief voor de levering van warme maaltijden aan huis.

Het OCMW van Dessel biedt het Lekker Makkelijk-concept vanaf 1 januari 2016 aan zijn gebruikers aan. “We kiezen ervoor omdat de overheid de normering voor warmemaaltijdbedeling wil verstrengen en de koude lijn aanmoedigen. Na een aanbesteding kwam CooKINGS als beste uit de bus”, aldus OCMW-voorzitter Erik Gys. Het Desselse OCMW zal op jaarbasis 10.000 maaltijden op deze manier laten bedelen.