CooKINGS haalt catering op Graspop opnieuw binnen

cookingsNa een onderbreking van een jaar verzorgt CooKINGS uit Mol volgend weekend opnieuw de artiestencatering op het metalfestival Graspop in Dessel. Vorig jaar koos de organisatie voor een andere cateraar. “We hebben mekaar terug gevonden”, zegt Steven Van Ham, medezaakvoerder van CooKINGS.

“Voor ons blijft Graspop een thuismatch en een mooie referentie. Zeven jaar waren we de vaste cateraar, vorig jaar niet, maar dit jaar staan we er opnieuw”, aldus Steven Van Ham. “We verzorgen de artiestencatering, het leukste onderdeel, ook naar de buitenwereld toe.”

Bijna 24/24 uur
De Molse cateraar zal de 3 dagen van het festival met een 20-tal medewerkers actief zijn in de backstage. De artiesten en hun gevolg kunnen aanschuiven aan buffetten, te beginnen met een ontbijt, lunch, diner maar ook een take away voor op de toerbus en ‘after show food’. “Sommige headliners willen na hun show om 12 of 1 uur ’s nachts nog wat te eten hebben. Dat betekent dat we op enkele uren na 24 uur in de weer zullen zijn. De managers krijgen doorgestuurd wat er allemaal op het buffet ligt. Sowieso blijft het aandeel vegetarisch en veganistisch groot, een trend die een aantal jaren geleden is begonnen. De echte headliners kunnen dan nog extra’s bestellen. Binnen de organisatie is er iemand die al de ‘riders’ doorneemt en bezorgt de speciale wensen dan aan ons. Die lijst is traditioneel iets voor de laatste week.”

Het cateringbedrijf heeft anderhalve maand geleden op Groezrock in Meerhout al een generale repetitie kunnen houden en is dit weekend aan de slag op Retie Rockt. Volgende maand verzorgen ze voor het derde jaar op rij de medewerkers- en artiestencatering op Dour Festival in Henegouwen.