Contineo zet opgaande lijn verder

computerContineo heeft  onlangs zijn vierde personeelslid aangeworven. Waarmee het computerbedrijf uit Turnhout de  opgaande lijn van de voorbije jaren bevestigt. “Het gaat effectief goed”, zegt Jan Mertens “Ondanks de crisis waar iedereen het toch altijd over heeft.”

Of zou het inderdaad zo zijn dat informaticabedrijven als Contineo effectief een bijdragen kunnen leveren bij het bestrijden van de crisis? “Wij tekenen totaaloplossingen  uit voor KMO’s”, zegt Jan Mertens. “Wij gaan met een onbeschreven blad binnen bij een bedrijf en analyseren de situatie. Wat doet het bedrijf? Hoe ziet de informatica-infrastructuur eruit? Wat kunnen wij beter doen? En dan stellen wij bv. vast dat het bedrijf nog altijd met een totaal verouderde server werkt die ergens in een kelder staat. Waarbij we het bedrijf dan  kunnen voorstellen om over te schakelen naar onze datacenter-infrastructuur bv.  Dan moet er geen nieuwe server gekocht worden en kan er op die manier handenvol geld uitgespaard worden.”

Ook KMO’s worden op het vlak van informatica steeds veeleisender: “Mensen werken tegenwoordig niet meer op kantoor van negen tot vijf. Ze willen mobiel en flexibel zijn. Ze willen van eender waar ook altijd de meest recente gegevens bij de hand hebben en kunnen werken. Wij bieden dergelijke oplossingen aan.”

Jan Mertens is een gedreven IT’er. Hij deed ooit informaticastudies, ging aan de slag bij verschillende ondernemingen en kwam uiteindelijk ook als bediende bij Contineo terecht. “Ik heb het bedrijf dan zelf overgenomen in 2012. Het is alvast mijn bedoeling om de onderneming sterk uit te bouwen en  onze marktpositie te consolideren.”

Contineo heeft ondertussen een klantenbestand van pakweg 40 bedrijven. “Wij bestrijken heel Vlaanderen maar uiteraard is de Kempen onze thuismarkt.