contineoIT-bedrijf Contineo uit Turnhout lanceert een nieuw concept: fully managed IT. “We monitoren de IT-infrastructuur van bedrijven op afstand en grijpen op voorhand in, dus voor het fout gaat”, legt zaakvoerder Jan Mertens uit. Proactief heet dat tegenwoordig.

De aanpak brengt het volledige computerpark en bij uitbreiding ook de volledige IT-infrastructuur bij bedrijven in kaart. Fully managed IT beschermt, beveiligt, beheert en onderhoudt. “We waken erover dat alle anti-virus updates zijn geïnstalleerd”, geeft Jan Mertens als voorbeeld. “En dat de recentste Windows-versie draait. We maken een inventaris van de software en checken dat je in orde bent met de licenties, controleren of werknemers geen illegale software gebruiken. Klanten krijgen op geregelde tijdstippen een rapport met informatie over welke interventies nodig zijn.” Contineo biedt het concept aan in verschillende formules, gaande van een free en light versie tot en met een ‘gold’.

Kosten besparen
“Het verschil met een onderhoudscontract is duidelijk”, legt Mertens uit. “Dan komt er bijvoorbeeld 1 keer per maand iemand langs, hoewel dat niet altijd nodig is. Of nog erger: je moet hen bellen indien het te laat is. Met ons fully managed IT bespaar je kosten.”

Contineo heeft voor het concept KMO’s voor ogen die geen eigen IT’er in dienst hebben, geen echte kennis van IT hebben maar wel willen dat alles werkt. “En die geen nutteloze kosten willen betalen”, vult Jan Mertens nog aan. Het bedrijf, waar 4 mensen werken, biedt een brede waaier aan IT-oplossingen aan: van netwerken, hosting van websites, telefonieoplossingen tot systeembeheer, Cloud-toepassingen, hard- en software. Het werkgebied is heel Vlaanderen.