Containerterminal Meerhout draait op volle toeren

Hoe meer files op de E313 hoe mooier het er voor de containerterminal van Meerhout uitziet. Euroports Containers Meerhout hoopt dit jaar de kaap van de 200.000 behandelde containers te halen. Een nieuw contract met Black & Decker in Tessenderlo kan voor een doorbraak zorgen.

De containerterminal van Meerhout is al 16 jaar operationeel. Het ging al die jaren in stijgende lijn. Naarmate het verkeersinfarct in de Kempen toeneemt opteren meer bedrijven voor intermodaal vervoer, transport dus met binnenschip en vrachtwagen.

Euroports heeft in dit opzicht zeven lichters ingezet die navetteren tussen de havens van Antwerpen en van Luik. Elke lichter haalt pakweg 100 vrachtwagens van de weg.

Volgens Misjoe Tessens gaat transport over het water allicht wat trager dan over de weg doch “door het feit dat we een strakke planning aanhouden en 24 u op 24 draaien realiseren we flink wat tijdswinst voor onze klanten.” Meerhout verwerkt vandaag 600 tot 800 containers per dag. De terminal stelt zo’n 60 mensen tewerk.

Euroports Containers Meerhout maakt deel uit van de Europese groep Euroports Containers. De onderneming heeft ook terminals in de havens van Gent en Antwerpen.