Consortium ZLVRZND krijgt voorkeur voor realisatie nieuw zwembad Mol

zwembad molHet Consortium ZLVRZND, waarin de bedrijven Cordeel, Slangen+Koenis Architecten (NL), Hellebrekers Technieken (NL) en Farys zich verenigen, krijgt de voorkeur van de gemeente Mol voor de bouw van het nieuwe zwembadcomplex Den Uyt. Tegelijk zal het instaan voor het ontwerp, de financiering, het onderhoud en de uitbating (DBFMO) voor een periode van 30 jaar. Volgens de beoordelingscommissie en het schepencollege diende het consortium het sterkste dossier in.

Het aanduiden van een voorkeursbieder is een belangrijke mijlpaal in het dossier, maar houdt nog geen finale gunning in. Het Consortium ZLVRZND krijgt door deze beslissing de kans om de vereiste stedenbouwkundige vergunning en een milieuvergunning te verkrijgen voor het voorgestelde concept. Tegelijk starten de finale contractbesprekingen met het gemeentebestuur, gebaseerd op het ingediende dossier. Volgens de vooropgestelde timing moeten deze in het voorjaar 2017 landen met het oog op de finale gunning van de opdracht, de definitieve ondertekening van de notariële aktes en de sluiting van het DBFMO-contract. Als alle procedures en de bouwwerken lopen zoals voorzien, dan verwelkomt het nieuwe zwembadcomplex de eerste zwemmers in het najaar van 2018.

48 miljoen
Het gemeentebestuur betaalt na de realisatie de komende 30 jaar een vast bedrag per jaar dat zowel het ontwerp, de bouw, de financiering, het onderhoud als de uitbating dekt. Jaarlijks gaat het om ca. 1,6 miljoen euro, te indexeren tot in 2048. Voor de volledige contractduur komt dat op een vooropgesteld niet-geïndexeerd totaalbedrag van 48 miljoen euro voor 30 jaar.

In het concept van ZLVRZND komt het nieuwe overdekte zwembad gedeeltelijk op de plaats van het huidige staat. De zwemhal omvat een 25-meterbad, een therapiebad/warme lagune, een kleiner belevingsbad voor kinderen en een glijbaan. Het consortium voorziet ook voor het buitenzwembad een upgrade.