Jaarlijks op 1 maart is het Complimentendag en dan geven we mekaar een extra schouderklopje. Complimentendag vindt meer en meer ingang in het bedrijfsleven, zo ook bij Guenther Bakeries in Olen. Daar bouwden ze dit jaar een complimentencampagne die een hele week duurt, ook al omdat het bedrijf in 2017 20 jaar bestaat.

“We maakten een wall of compliments waar voor iedere werknemer een briefomslag werd opgehangen”, vertelt Jan Raeymaekers, stagiair interne en externe communicatie. “In de omslag konden anderen een briefje steken met een compliment, ofwel eentje dat we hadden voorgedrukt, of een persoonlijk geschreven. Tegelijk hingen we ballonnen met een complimentenkaartje op, die mensen mochten meenemen en aan iemand anders geven. Tot slot reiken we maandag een bijzondere prijs uit aan de collega die het meest waardevolle of origineelste compliment gaf. Iedereen heeft spontaan meegedaan en ook iedereen heeft complimenten gekregen.”

Vleugels
Op initiatief van HR-manager Ingrid Waghemans ging het bedrijf 5 jaar geleden van start met een actie in het kader van complimentendag. Nooit eerder was die zo uitgebreid dan dit jaar en dat is mee het werk van management assistent Sandra Buersens en financial accountant Inge Hendrickx. “Het is vaak moeilijk om een compliment te geven, terwijl dat iemand vleugels kan geven. In een bedrijf bevordert het de werkprestaties en de onderlinge sfeer. Dat is ook de reden waarom we er zoveel aandacht aan besteden”, aldus nog Jan Raeymaekers.

Guenther Bakeries produceert hamburgerbroodjes voor verschillende klanten. De complimentenactie loopt zowel voor de vaste als de tijdelijke werknemers.