Compleet museum gaat onder de hamer

bakkerijmuseumVeilinghuis Bernaerts uit Antwerpen staat voor een bijzondere opdracht. Zondag 30 augustus organiseert het de openbare verkoop van de complete inboedel van het Bakkerijmuseum in Geel. Die is opgedeeld in 300 loten en omvat het levenswerk van de overleden eigenaar Willy Goossens, een voormalige bakker. De stad Geel had geen budget om de collectie over te nemen zodat er voor de familie geen andere optie overbleef dan ze te verkopen.

Die collectie omvat een aantal bijzondere stukken zoals een Ford T uit 1919 met een verwachte opbrengst tussen 8 en 12.000 euro, oude bakkerijtoestellen, hostie- en wafelijzers, ijs- en paardenkarren, enz. Mon Bernaerts: “Dit is een echt levenswerk en daarom vind ik het een beetje spijtig dat we moeten overgaan tot een openbare verkoop. Op die manier zwerft de verzameling uit.”

Bakkersgeschiedenis
Het museum is ondergebracht op de site van de vroegere Worthoeve in Geel-Ten Aard, naast de Molen van ‘t Veld. Er is ook een oude bakoven. Via zijn verzameling wou de eigenaar, die vorig jaar op 77-jarige leeftijd overleed, voorkomen dat de geschiedenis van het plaatselijke bakkerijwezen verloren zou gaan. Er vonden ook rondleidingen voor groepen en scholen plaats.

Vrijdag, zaterdag en zondagochtend zijn er kijkdagen. Zondag om 13 uur start de eigenlijke veiling. Er kan enkel ter plaatse worden geboden. Op de website van Bernaerts kan je de online catalogus raadplegen.