Comitor nam IT Logics over

comitorHet IT-dienstenbedrijf Comitor heeft IT Logistics overgenomen. Beide bedrijven werden ondertussen gecentraliseerd in het service center van Comitor in Malle.  De groep tekent onderhand voor een omzet van 4 miljoen euro en stelt 17 mensen te werk.

Het verhaal van Comitor en IT Logistics is zoals zoveel andere informaticaverhalen ontstaan bij de oprichters thuis. Jan Huybrechts en Dieter Vernimmen hadden als economisten voeling met de informatica en zetten hun eigen bedrijf op. Ze oriënteerden zich daarbij vooral naar productiebedrijven uit de Kempen. Maarten De Groot en Tony Jansen zetten van hun kant als fervente IT-specialisten IT Logistics op en vonden hun klanten vooral in de dienstverlenende sector. “Dit neemt niet weg dat wij elkaar geregeld tegenkwamen”, zegt Jan Huybrechts. “Wij waren geen onmiddellijke concurrenten, wij werkten geregeld constructief samen. Die synergie werkte zelfs aanstekelijk zodat een verdere integratie van de activiteiten niet kon uitblijven.”

Comitor heeft IT Logistics uiteindelijk overgenomen. De activiteiten van beide firma’s zijn ondertussen helemaal geïntegreerd “zodat  onze IT-specialisten nog beter kunnen voldoen aan de eisen van het cliënteel.”

De herstructurering van het bedrijf kan in die mate voldoen “omdat onze collega’s De Groot en Jansen nu voluit kunnen gaan voor de service aan onze klanten zelf terwijl Dieter en ikzelf ons als economisten meer met de eigenlijke structuren van de firma kunnen bezig houden. Kijk eens, ik zie het nieuwe Comitor als een ziekenhuis. Maarten De Groot en Tony Jansen zijn de geneesheren-specialisten die de eigenlijke operaties doen. Dieter en ikzelf houden ons meer met het management van het ziekenhuis bezig. Elk zijn stiel zeker maar? Laat de operaties maar aan de specialisten zelf.”

Comitor richt zich ook in de toekomst volledig naar de Kempense KMO’s. “Bedrijven die niet de ruimte hebben om eigen IT-specialisten in huis te hebben maar dan sneller een beroep kunnen doen op een helpdesk van buitenaf. Met een service van 24 u op 24.”

Verwant en interessant: