Comitor houdt ICT brandoefening bij Groep VDH


comitor-360pxComitor (Malle) deed onlangs een integrale “disaster recovery test” bij Mercedez Groep VDH (Herentals). Bart Deckers: “Een disaster recovery test is een realistische brandoefening voor de ICT-infrastructuur van onze opdrachtgever. We vertrouwen dan niet blindelings op het groene of rode vinkje van de back up software maar we gaan effectief op vier uur tijd de volledige systemen terug live brengen op een andere server. We stellen testservers ter beschikking en tonen in de praktijk dat de back-up werkt.”

“Veel bedrijven vertrouwen blindelings op hun back-upsysteem. Studies van McKinsey wijzen uit dat slechts 68% van de back-upsystemen effectief een werkende back-up produceert. Tijdens audits zien we ook dat online back-upsystemen vaak niet het gewenste resultaat opleveren. Daarom doen wij voor onze klanten een live disaster recovery test,” vult Pieter Dockx aan.

„Net zoals bij een fysische brandoefening waarbij iedereen even naar de parking moet wandelen, kom je bij een effectieve ICT brandoefening in de praktijk ook soms onverwachte zaken tegen. Een licentiesleutel die niet voorhanden is, niet voldoende diskcapaciteit, de installatiehandleiding is niet beschikbaar … er kan zo veel mislopen. Naast de technische controle kijken we ook de verzekeringstechnische zaken na. Dekt de polis enkel de huidige boekwaarde of is de ganse herinvestering inclusief herinstallatie en datarecovery gedekt?”

Rudi Mertens van Mercedes Groep VDH: “Wij zijn zeer blij dat Comitor dit voorstelde. De continuïteit van onze data is van primordiaal belang. Ook wij zoeken net zoals Comitor de nodige zekerheden in de praktijk, niet enkel op papier.”

Webwww.comitor.be