Comedian Nigel Williams aan het werk bij Stoffels

stoffelsHun gsm stond ’s anderendaags roodgloeiend. Iedereen was onder de indruk van de televisiereportage op Canvas over hun bedrijf. Het echtpaar Stoffels uit Rijkevorsel had comedian Nigel Williams op bezoek. Hun tomatenbedrijf imponeerde iedereen.

Canvas stuurt elke week een stand-up comedian uit om ergens te gaan werken en van het gewone leven te proeven. Het was ditmaal de beurt aan Nigel Williams die aanmonsterde bij de BVBA Stoffels. De man draaide drie dagen mee in de productie van het tomatenbedrijf. Hij plukte kerstomaatjes en stond ook enkele tijd in de verpakkingsafdeling. Hij deed dat uitstekend en met heel veel flair.

Het tomatenbedrijf Stoffels is een indrukwekkende machine. Paul Stoffels en zijn echtgenote Petra begonnen in 1994 met de kweek van tomaten en kozen in dit opzicht voor innovatieve aanplantingen. Ze gingen resoluut voor trostomaatjes die ze kweekten onder vandaag liefst 12 hectare glas. Stoffels stelt onderhand 65 contractuelen tewerk die in de zomer nog aangevuld worden met 40 tijdelijke arbeidskrachten. Hun onderneming is een pareltje van Kempens doorzettingsvermogen, draait op enthousiaste mensen en is op het vlak van duurzaamheid een schoolvoorbeeld.

“Wij halen thans een omzet van pakweg 5 miljoen euro”, zegt Paul Stoffels. “We doen het inderdaad niet slecht. Maar het is hard werken, dat wel. We produceren vandaag 2 miljoen kilo tomaatjes.” “We letten er wél op dat we vooral innovatief bezig zijn”, zegt echtgenote Petra. “Wij werken samen met specialisten om bv. nieuwe rassen te kweken. We hebben merken als sunstream, juanita, summersun e.a. op de markt. We spitsen ons toe op modern verpakkingsmateriaal, halen daartoe grafische specialisten in huis en hebben uitstekende lijnen uitstaan bij de veiling van Hoogstraten voor de verkoop.”

Stoffels is onderhand aanwezig in zowat elke Belgische supermarkt en exporteert naar vele landen van Europa.

Bij Stoffels werken vandaag vooral veel buitenlanders. Daaronder nogal wat Roemenen. Nigel Williams maakte er een prettige bedoening van. Alhoewel hij niet wegstak dat het werk nogal wat eiste van zijn lichaam. Tien uur werken is vandaag zeker niet iedereen meer gegeven.

Deze link brengt je bij de Canvas aflevering met Nigel Williams bij Stoffels