Colac verhuist van Oostmalle naar nieuwbouw in Beerse

ColacColac, producent van dessertsausen en fruitbereidingen, verlaat na 35 jaar Malle. Op de bedrijvenzone Beerse-Zuid investeert het bedrijf 10 miljoen in een nieuwbouw. De huidige productielijnen verhuizen mee en er komen bijkomende waardoor de capaciteit stijgt met meer dan 50 %.

Met zijn dessertsausen en fruitpreparaten is Colac een toeleverancier van halffabrikaten voor de ijsroom-, bakkerij- en zuivelindustrie. Ook levert het bedrijf aan de artisanale ijssector, de horeca en in mindere mate aan bakkers. “Onze klanten zitten vooral in België en de ons omliggende landen zoals Nederland, Frankrijk en Duitsland Hoewel we ook exporteren naar bijvoorbeeld het Midden-Oosten en Azië”, zegt Jeanne Cloetens, die het bedrijf leidt met haar echtgenoot Geert Vermeersch. Het koppel nam de onderneming in 2004 over.

Duurzaam
De investering van 10 miljoen gaat naar nieuwe productiegebouwen, machines en opslagfaciliteiten. Bijzondere aandacht gaat naar technieken op het vlak van duurzaam en milieubewust ondernemen. Vandaag wordt symbolisch de eerste zuil geplaatst en de bedoeling is om tegen 1 september 2017 volgend jaar operationeel te zijn op de site aan de Biezenstraat in Beerse.

Colac stelt 30 mensen te werk en die maken mee de verhuizing naar de nieuwbouw. Wat er met het bestaande gebouw zal gebeuren, staat nog niet vast: ofwel worden die verhuurd, ofwel verkocht.