Coek Engineering werkt vooral voor het Verre Oosten

coekje“We hopen dit jaar opnieuw de 50 miljoen euro te halen”, zegt Ilse Van Lommel, de voorzitster van Coek Engineering uit Geel. “Daarmee zouden we de inzinking die we in de crisis van 2008 dienden te verwerken weer achter ons kunnen laten.”

Coek Engineering heeft een internationale reputatie in de apparatenbouw voor de chemie, de petrochemie en de nucleaire sector Het bedrijf levert reactoren af, warmtewisselaars, drukvaten, kolommen enz. Je komt op de autoweg geregeld reuzegrote transporten van het bedrijf tegen, op weg naar een van de omliggende zeehavens.

“Wij werken de laatste jaren effectief vooral voor Aziatische, zegmaar Chinese klanten uit het Verre Oosten”, stelt Ilse Van Lommel. “Veel Aziatische ondernemingen kopen vandaag licenties bij Europese bedrijven. Die licentiehouders stellen er dan wél prijs op dat de bestelde apparaten aangemaakt worden door een bedrijf dat de sector kent. In casu Coek Engineering. Wij hebben al die jaren gewerkt voor de BASF’s, de Bayer’s of de Evonik’s van deze wereld.”

Coek Engineering werkt veelal met orderboekjes die over twee jaar lopen. Vandaar de verwachting dat de opgaande lijn na de crisis ook dit jaar verder gezet kan worden. De bestellingen lopen vlot binnen.

Het bedrijf is nog voor 100% in handen van de familie… Van Lommel. “De naam Coek gaat effectief nog terug op de oorsprong van de onderneming toen mijn vader machines maakte voor de bakkerijen. Een vennoot van toen dacht toen de naam “Coek” uit. We zijn sindsdien effectief al heel ver van die oorspronkelijke activiteiten weg geëvolueerd.”

Bij Coek Engineering werken vandaag zo’n 130  man. Er wordt geregeld een beroep gedaan op 10 tijdelijke werkkrachten.