IT-bedrijf Codrigo uit Herentals, dat deel uitmaakt van de groep Bewire, heeft zopas een reuzen klus tot een goed einde gebracht. Het bouwde een volledig nieuw platform voor Alfapass, de organisatie die instaat voor de beveiliging van de havens van Antwerpen en Zeebrugge. Meer dan 70.000 mensen maken er gebruik van.

Alfapass regelt de toegangscontrole voor alle terminals binnen de havens van Antwerpen en Zeebrugge. Iedereen die de haven binnen wil, moet beschikken over een pasje dat unieke informatie bevat en toegang geeft tot bepaalde zones binnen de havens.

“Het vroegere platform was verouderd en ook de beveiliging was niet meer helemaal in orde”, vertelt Luca Filippone, managing partner van Codrigo en projectleider. “We zijn met Alfapass aan tafel gaan zitten en maakten vanaf dag 1 duidelijke afspraken om als partners te werken. In februari zijn we beginnen bouwen en op 1 december zijn we live gegaan.” Bij de ontwikkeling waren 8 medewerkers van Codrigo betrokken.

Belangrijke voordelen
Het voordeel van de nieuwe applicatie is dat de meer dan 13.000 klanten van Alfapass autonoom zelf hun kaarten kunnen bestellen. De backoffice profiteert dan weer van de verwerking van de gegevens die makkelijker verloopt. Tegelijk is een boekhoudprogramma geïntegreerd waarbij het inboeken van de facturen automatisch gaat.

“Voor ons was dit een heel groot project waarvoor we het volledige vertrouwen van de klant hebben gekregen”, aldus nog Luca Filippone. “Intussen bouwen we het platform verder uit met een vooraanmeldingssysteem, waarmee bezoekers die eenmalig en voor korte tijd op een terminal moeten zijn, makkelijk toegang kan worden verleend.”