Marina Cars, dat 2 jaar geleden de commerciële benaming Coach2Travel aannam, is met zijn 13 autocars verhuisd van de Peelsestraat in Ravels naar een nieuw bedrijfspand aan De Brulen in Arendonk. Plaatsgebrek op de vorige locatie is de belangrijkste reden. Het bedrijf investeerde recent ook in een splinternieuwe dubbeldekker met 90 zitplaatsen.

“Op de vorige locatie zaten we veel te klein. Wanneer al onze autocars thuis waren, kregen we ze niet meer gedraaid”, vertelt zaakvoerster Hilde Nijs, die de onderneming leidt met haar echtgenoot Kris Van Steen. Het busbedrijf vond een nieuw onderkomen in het vroegere pand van wegenbouwer Roos nv, dat werd aangekocht. Het beschikt er over een kantoorgebouw, een werkplaats en een groot parkeerterrein voor de autocars.

Buitenlandse toeristen
De 13 autocars hebben tussen 50 en 90 zitplaatsen en rijden vooral voor touroperators. In de winter is dat in hoofdzaak naar de skigebieden. In de zomer rijden ze in opdracht van buitenlandse reisorganisaties Europa rond met buitenlandse toeristen die met het vliegtuig of de ferry naar hier komen. Precies omwille van de internationale klanten werd de commerciële benaming van Marina Cars veranderd in Coach2Travel.

12 jaar geleden namen de huidige zaakvoerders het bedrijf over van de ouders, die het 20 jaar eerder op hun beurt hadden gekocht. “We investeren permanent in nieuwe voertuigen”, zegt Hilde Nijs. “Na maximum 5 jaar wordt een autocar vervangen. Onze vloot touringcars is gemiddeld 2,5 jaar oud. 60% van onze voertuigen beschikt over groene Euro 6-motoren.” Bij Coach2Travel werken 2 mensen op kantoor en zijn er 15 buschauffeurs in dienst.