Busbedrijf Coach2Travel uit Arendonk, het vroegere Marina Cars, heeft 2 nieuwe autocars in het gamma. Het gaat om voertuigen die zijn uitgerust met ‘slaapcouchetten’. “In de plaats van een slaapzetel kunnen de reizigers zich nu volledig platleggen, wat het reiscomfort aanzienlijk bevordert”, zegt zaakvoerder Hilde Nijs.

“Vorig jaar kochten we een eerste dubbeldekker met slaapcouchetten”, legt Hilde Nijs uit. “Daar komen er nu 2 bij: een gewone en opnieuw een dubbeldekker. Het bijzondere bij deze laatste is dat de bovenste verdieping volledig kan worden omgebouwd naar slaapvertrekken. Beneden bevinden zich dan de zetels. In deze opstelling kunnen er tot 30 mensen worden vervoerd. We gebruiken de autocar om klanten van Josk comfortabel naar de skigebieden in Oostenrijk en Italië te brengen.” Ook de 2de nieuwe autocar kan deels worden omgebouwd naar slaapvertrekken.

Meer comfort
Voor Coach2Travel bewijst dit dat autocarklanten steeds meer comfort vragen en daarvoor ook wel wat meer willen betalen. In de zomer kunnen de 2 nieuwe wagens opnieuw worden omgebouwd naar gewone zetels. “Dan zijn het autocars met grote capaciteiten, namelijk 90 en 60 zetels.” In het toeristische seizoen verzorgt Coach2Travel vooral Europese rondreizen voor Amerikaanse touroperators.

Het bedrijf beschikt momenteel over 12 autocars en heeft evenveel chauffeurs in vaste dienst. Die worden aangevuld met een 15-tal losse busbestuurders.