Clics Toys heeft vandaag zijn nieuwe kantoren en productiehal in Wuustwezel officieel in gebruik genomen. De onderneming investeerde 5 miljoen euro. Sinds de start van het bedrijf in 2001 hebben 50 miljoen kinderen in meer dan 40 landen met de bouwblokjes gespeeld.

Van de 5 miljoen euro ging 1,25 miljoen naar de gebouwen en de overige 3,75 miljoen naar de productie. De nieuwe vestiging bestrijkt een oppervlakte van bijna 10.000 m2. Nu nog is de opslagruimte 3.000 m2 groot, maar die wordt vanaf volgend jaar geleidelijk uitgebreid naar 9.000 m2.

In 2016 werd het magnetische constructiespeelgoed Magformers aan het assortiment toegevoegd en dit jaar Clicformers, een vernieuwde versie van Clics na een samenwerking tussen Clics Toys en Magformers.

“We hadden de behoefte om onszelf uit te dagen, te verbeteren, te durven, er nog eens flink tegenaan te gaan. Bedoeling was om de bestaande blokjes te optimaliseren. In samenwerking met onze partner Gymworld in Korea werd de Clicformers-blok ontwikkeld, die nog meer bouwmogelijkheden biedt dan de bestaande clics”, legt CEO en oprichter Hedwig Van Roy uit.

Volledig Made in Belgium
De onderneming benadrukt dat zowel Clics als Clicformers volledig Made in Belgium zijn. “De productie gebeurt volledig in België omdat we onze intellectuele eigendom het best kunnen beschermen door de producten zelf te produceren”, aldus nog Hedwig Van Roy. “Verder geloven we dat we dankzij doorgedreven innovatie en automatisering competitief kunnen zijn en blijven met het buitenland. En we vinden het een fijne gedachte om speelgoed naar China te exporteren.”

Niet alleen de blokjes worden in Wuustwezel geproduceerd maar ook de verpakkingen zoals emmertjes, bloxen en kokers. De machines hiervoor produceren ook voor derden. De Clics Toys-fabriek telt 22 medewerkers. Volgens jaar komen er nog 11 extra productiemedewerkers bij.