Claesen Outdoor Lighting uit Balen heeft er mee voor gezorgd dat een aantal Belgische eersteklasse voetbalclubs zijn licentie bij de Voetbalbond kan behalen. Ze moesten zich in regel stellen met nieuwe eisen op het vlak van de veldverlichting. “We hebben de voorbije weken alle zeilen moeten bijzetten om verschillende werven tijdig klaar te krijgen”, zegt zaakvoerder Bert Bertels.

De clubs uit de Jupiler Pro-league waren al meer dan een jaar op de hoogte van de nieuwe verlichtingsvereisten voor hun licentiedossier voor het seizoen 2018-2019. “Toch kwamen alle beslissingen en bestellingen weer op het laatste moment bij ons terecht”, vertelt Bert Bertels. “Dit zorgde voor de nodige druk bij ons want de licentieaanvragen moesten op 15 februari worden ingediend.”

Personeel vinden
Claesen Outdoor Lighting voerde tussen midden december en nu een upgrade uit van de verlichting op het hoofdveld van KAS Eupen, Waasland Beveren, Moeskroen, OH Leuven en KV Mechelen. Verder zorgde het bedrijf vorig jaar voor de ledverlichting die het veld verlicht vanuit de nieuwe tribune op de Bosuil in Antwerpen. Nog op Antwerp installeerde het de mediageval, vergelijkbaar met die van de Ghelamco-arena in Gent.

“De grootste uitdaging momenteel is het vinden van gepassioneerd personeel”, aldus nog Bert Bertels. “We hebben werven verspreid over heel België, wat kandidaten soms afschrikt. Maar de projecten zijn zo uitdagend en uniek dat we zelden mensen zien vertrekken.” Niettemin is het bedrijf momenteel op zoek naar bijkomende projectleiders en technici.

Het kantoor en magazijn van Claesen Outdoor Lighting bevinden zich in Mopertingen (Bilzen), de administratie gebeurt in Balen, waar ook de maatschappelijke zetel is ondergebracht.