IT-bedrijf Cipal Schaubroeck uit Geel kreeg vandaag een 40-tal ingenieursstudenten op bezoek en maakte van de gelegenheid gebruik om de nieuwe Innovation Space officieel te openen. Dat is een nieuwe vergaderinfrastructuur waar lokale besturen infosessies, lezingen en presentaties kunnen bijwonen rond actuele thema’s.

Het bezoek kaderde binnen de Agoria Company Tour. Die heeft tot doel jongeren te laten kennismaken met de bedrijfswereld en hen in contact te brengen met professionals die vaak hetzelfde diploma als zij op zak hebben. Op die manier kunnen ze zich een beeld vormen van waar de industrie naar op zoek is.

Buitenlandse experten
CEO Nico Cras: “Door in te spelen op de vraag van Agoria om deel te nemen aan de Company Tour staat ook onze vestiging in Geel in de kijker. In de Kempen is de dienstensector, in vergelijking met de rest van Vlaanderen, relatief ondervertegenwoordigd, hoewel dit een sector is met zeer hoge reële groeicijfers. Ingenieurs en technische profielen kunnen binnen onze onderneming zeker hun gading vinden. Om bepaalde kennisdomeinen aan te vullen worden nu zelfs buitenlandse experten in multifunctionele teams opgenomen.”

Cipal Schaubroeck heeft meer dan 400 werknemers in dienst en realiseert een omzet van meer dan 50 miljoen euro. Om de groei op te vangen is het bedrijf voortdurend op zoek naar nieuwe medewerkers. Sinds 1 januari 2017 konden al meer dan 60 vacatures worden ingevuld.

De onderneming speelt de ligging in Geel uit als een bijkomende troe wegens de goede bereikbaarheid. “We zijn ervan overtuigd dat de voordelen van dichtbij huis werken, in tijden van verkeerscongestie, een niet te onderschatten troef is. En die past trouwens ook in de zoektocht binnen onze organisatie naar de betere work-life balance”, aldus sourcing manager Roseline Leuckx.