Chris Van Doorslaer, de CEO van Cartamundi in Turnhout, heeft intussen de fakkel van Manager van het Jaar 2016 doorgegeven aan Bart De Smet, de CEO van verzekeraar Ageas. Maar dat betekent niet dat hij opnieuw in de coulissen van het maatschappelijk bestel verdwijnt. Afgelopen maandag werd hij als inwoner van Baasrode gehuldigd door het Oost-Vlaamse provinciebestuur.

De provincie Oost-Vlaanderen maakt er een traditie van om tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsontvangst verdienstelijke Oost-Vlamingen en Oost-Vlaamse bedrijven in de bloemen te zetten. Op die manier wil ze hen bedanken om bij te dragen tot de uitstraling van de provincie en het positieve imago. 5 personen en 2 bedrijven mochten een huldemedaille in ontvangst nemen.

Manager van het jaar
Chris Van Doorslaer dankte zijn selectie aan de titel van Manager van het Jaar 2016, die op zijn beurt het gevolg was van zijn inspanningen om Cartamundi uit te bouwen tot een succesvolle wereldspeler en marktleider in de niche van speelkaarten. Voor de eigenlijke huldiging moest hij zich verontschuldigen wegens een verblijf in het buitenland. Andere gelauwerden waren lady-chef Julie Baekelandt, jeugdauteur Marc de Bel, Petra De Sutter (UZ Gent) en Martin Vanden Hende (OBRA).

Bij de bedrijven mochten transportbedrijf Rosantra uit Hamme en de Vierhoekhoeve uit Gijzenzele op het podium verschijnen.