Afgelopen zaterdag is Chris Van Doorslaer, CEO van het Turnhoutse Cartamundi, onverwacht overleden. Hij werd 56 jaar. Vorig jaar nog werd hij uitgeroepen tot manager van het jaar nadat hij al 5 keer eerder was genomineerd voor die titel.

Cartamundi werd in 1970 opgericht door Brepols, Van Genechten en Biermans. In april 1997 kwam Chris Van Doorslaer aan boord op een moment dat het bedrijf verliescijfers noteerde en een omzet van 46 miljoen die daalde. Hij bouwde de onderneming in 20 jaar uit tot wat ze nu is: een bedrijf met 2.200 werknemers wereldwijd, 11 fabrieken en een omzet van 387 miljoen.

Onder zijn impuls nam Cartamundi in totaal 22 bedrijven over, waarvan in 2015 2 fabrieken van speelgoedreus Hasbro. Nadat het bedrijf al langer wereldmartkleider was in de productie van speelkaarten, werd het zo ook een belangrijke speler in de productie van bordspellen, met onder meer Monopoly en Cluedo.

De prestaties van het bedrijf en zijn CEO bleven ook niet onopgemerkt op het koninklijk paleis. In februari vorig jaar brachten koning Filip en koningin Mathilde een bezoek aan de site in Turnhout.

Sinds afgelopen zomer was Chris Van Doorslaer ook voorzitter van de raad van bestuur van Miko in Turnhout, in opvolging van Frans Michielsen. Hij was daarmee de eerste buitenfamiliale bestuursvoorzitter.