Chocolaterie Matthé draait op volle toeren

Ook bij de Chocolaterie Matthé in Beerse draaien de personeelsleden vandaag op volle toeren. Het gaat nu immers in rechte lijn naar de feestdagen. Dit is traditioneel de periode waarin de chocolaterie zijn grootste omzetcijfers realiseert.

De Chocolaterie Matthé is gespecialiseerd in de productie van zogenaamde holgoed chocolade. Dit zijn figuurtjes uit chocolade. In het licht van Sinterklaas en Kerstmis is de vraag naar chocolade traditioneel het grootst.

Het bedrijf realiseerde verleden jaar met 16 personeelsleden een omzet van 1,7 miljoen euro. Daar werd een bedrijfsresultaat van 383.000 euro op verdiend. Dit was weliswaar iets minder dan het jaar ervoor maar volgens Denis Matthé zitten daar geen structurele problemen achter. “We draaien goed. We voelen de gevolgen van de crisis nog niet. We hope for the best.”

Denis en Gunter Matthé zijn de kleinkinderen van de stichter, Jos Matthé. Die begon destijds in 1950 met de productie van suikerwaren. De Chocolaterie Matthé werkt ondertussen voor de hele Belgische markt.