Chino House zoekt dringend personeel

Het consultancy- en interimbedrijf SGI van Michelle Liu is aan een snelle groei toe. Een en ander is vooral geïnspireerd door de expansie van Chino House, een spin off van het bedrijf uit Oud-Turnhout. SGI/Chino House is daarom dringend op zoek naar vertegenwoordigers.

Na een carrière van 20 jaar in het internationale bedrijfsleven besloot Hans Hendrickx recentelijk om SGI te vervoegen. Met SGI gaat hij vooral in de richting van consultancy en interim management. Strategie ontwikkeling, Value chain mapping en Product management zijn enkele van zijn vaste topics. In de ontmoeting met Australische zakenmensen groeide een samenwerking die uiteindelijk uitmondde in de oprichting van Chino House Europe als tegenganger voor het Australische Chino House. “Het ging erom Australische producten die in China aangemaakt waren te lanceren op de Europese markt. Een uitdaging waar ik met mijn eigen partner, mevrouw Liu een antwoord kon op geven. Mevrouw Liu spreekt Chinees en heeft commerciële contacten in China en de buurlanden. De match met de Aussies leek me perfect.”

Chino House ontwikkelt en tekent het design uit voor alle vormen van huishoudlinnen zoals kussenslopen, dekbedden, overtrekken, lakens, badhanddoeken, badmatten, kamerjassen enz. De eigenlijke producten worden in grote hoeveelheden geproduceerd in China, Bangladesh en Noord Afrika en vervolgens vervoerd naar Europa en Australië.

“Wij kenden in 2010 een aarzelende start maar we onderkenden meteen ook het groeipotentieel van onze producten”, zegt Hendrickx. “Wij hebben vanuit Oud-Turnhout een brede markt open gelegd van de kuststreek tot de Hoge Venen.” Het gaat dan zowel om ziekenhuizen, bejaardeninstellingen, hotels, B&B huizen, wasserijen tot kleine handelszaken. “De markt is in die mate veelbelovend dat we het niet langer allemaal zelf meer aankunnen. We hebben als Chino House dringend vertegenwoordigers nodig.”

De cijfers voor 2012 zijn in die mate overtuigend dat de expansie voor de komende jaren gegarandeerd blijft. Vooral dan omdat Chino House zich niet beperkt tot de verkooptransacties maar de klanten tevens service biedt bij de samenstelling van de portfolio.