Robotbouwer Robojob uit Heist-op-den-Berg staat op het punt om te worden overgenomen door de Chinese sectorgenoot Greatoo Intelligent Equipmet. Dat meldt de nieuwssite www.derijkstebelgen.be. Die weet ook dat de Chinezen 13,6 miljoen euro op tafel leggen voor het Kempense bedrijf. Aluro, de groep waartoe Robojob behoort, benadrukt dat de overname nog niet definitief rond is.

Robojob wordt geleid door Helmut De Roovere en Luc De Ceuster. Zij zagen een markt in de automatisatie van CNC-machines als antwoord op de stijgende loonkost en het moeilijk vinden van CNC-operatoren. De robotbouwer heeft zijn wortels in de verspaanmarkt. In 2015 noteerde het bedrijf een omzet van 6 miljoen euro.

Aluro Group werd opgericht door Frans De Roovere, die voordien actief was bij aluminiumproducent Sidal in Duffel en Reynaers Aluminium. Zijn zoon Helmut, bracht het automatisatiedenken binnen bij Aluro. In 2007 lag die mee aan de basis voor de oprichting van Robojob, dat als doel heeft de realisatie van automatisatieprojecten in productieomgevingen.

Greatoo is een beursgenoteerde fabrikant van robotsystemen uit de Chinese provincie Guangdong.