Chemiebedrijven verwachten opnieuw de grote massa

kanekaOp 9 en 10 mei organiseert essenscia, de Belgische federatie van de chemische industrie en life sciences, opnieuw een opendeurdag in tal van ondernemingen. In de Kempen nemen Janssen Pharmaceutica in Geel en Kaneka in Oevel deel. In 2011 was er al eens zo’n opendeur en die had veel success.

De chemische industrie is goed voor meer dan de helft van alle investeringen in onderzoek en ontwikkeling in ons land en voor eenderde van de totale Belgische export. Jaarlijks is de sector op zoek naar 2.600 nieuwe medewerkers. “De opendeurdagen hebben tot doel mensen de kans te bieden om onze bedrijven op een originele manier te ontdekken en kennis te maken met onze vooruitstrevende technieken”, zegt Wouter De Geest, voorzitter van essenscia. “Zo willen we onze sector aantrekkelijker maken voor jongeren en hen motiveren om te kiezen voor technische en wetenschappelijke opleidingen.

De productiesite van Janssen Pharmaceutica in Geel bestaat dit jaar precies 40 jaar en zet zondag de deuren. Opgelet: je moet je wel op voorhand aanmelden. Dat kan via deze link.

Kaneka Belgium, producent van hoogwaardige halffabricaten voor vooral de bouw- en automobielindustrie, neemt ook zondag deel aan de opendeurdagen (9 tot 16 uur). Hier is registratie gewenst.

Over heel België neemt een 30-tal bedrijven en instellingen deel. Alle info vind je hier.