Bert Geuens, chef-kok en uitbater van brasserie De Retiese Watermolen in Retie, heeft een eventbureau opgericht: Geuens Entertainment. Daarmee wil hij originele totaalconcepten opzetten, zowel in eigen beheer als voor organisaties en bedrijven. En zowel in zijn horecazaak als op andere locaties. “Op mijn 15 jaar droomde ik er al van een bedrijf op te richten waar alles mogelijk is. 17 jaar later is het zover”, vertelt hij.

Op het domein van De Retiese Watermolen vonden recent al events zoals een modeshow en afterwork party plaats, waarmee de ondernemer toonde wat hij in zijn mars heeft. “Ik richt me naar totaalconcepten waarvoor ik de planning, organisatie en realisatie op mij neem”, legt Bert Geuens uit. Voorbeelden zijn personeelsfeesten, huwelijksfeesten, een modeshow, enz. “Voor dit jaar staan er al enkele op de planning. Voor een paar grote bedrijven organiseer ik een Sinterklaasfeest met alles erop en eraan. Binnenkort verzorg ik ook een showcase tijdens Trans4More, een event van hogeschool Thomas More in Turnhout. Voor de Pierejaarmarkt in Ravels heb ik de boekingen van de artiesten verzorgd.”

Meer in de tuin
Geuens benadrukt dat de uitbating en het aansturen van de keuken van De Retiese Watermolen zijn hoofdbezigheid blijft, maar tegelijk wil hij groeien met zijn eventbureau. “De hoofdhuurder van de horecazaak is Melis Events in Dessel. Het spreekt voor zich dat ik met hen nauw samenwerk voor het huren van tenten en andere materialen. We zitten op een schitterende locatie om dingen te doen. De bedoeling is om onze tuin meer te gaan gebruiken voor feesten en dergelijke.”