Chef-kok brengt eigen ‘sparkling wine’ op Belgische markt

vincero winesJess Van Weert, chef-kok van restaurant à la carte in Heist-op-den-Berg en eigenaar van Vincero Wines in Geel, brengt een eigen ‘sparkling wine’ op de Belgische markt. “Sparkling wine is erg in trek in o.a. China en Las Vegas. Zes maanden zochten we naar de juiste smaak voor onze eigen sparkling wine, Lux Brut”, aldus Van Weert

De eerste paletten arriveerden intussen en eerder deze week was Josep Blasi op bezoek bij Vincero Wines. Blasi is directeur van het domein van Roger Manyosa in de Penedes (Spanje), waar de wijn wordt geproduceerd. “Lux Brut wordt gemaakt volgens de méthode Charmat. Een snelle en efficiënte methode om een mousserende wijn te produceren. Zo blijven de natuurlijke primaire eigenschappen van de druif gewaarborgd”, zegt Blasi.

10.000 flessen
“De smaak van de sprankelende wijn werd in samenspraak met Josep aangepast op maat. Omdat de wijn rijpt in inox tanks, is het mogelijk eigenschappen en smaak aan te passen. Nadien volgt een hergisting op fles. We hebben zes maanden gezocht naar de juiste verhouding en kwamen tot een heerlijke smaak”, vult Jess Van Weert aan. Vincero Wines heeft alvast een eerste lading van 10.000 flessen klaarstaan.

Vincero Wines werd opgericht in het voorjaar van 2014 door chef-kok Jess Van Weert en zakenpartner Koen Peeters. In maart dit jaar nam de groothandel zijn intrek in de oude eierveiling in Oosterlo (Geel).