Jurgen Dirkx, chef-kok en uitbater van hotel-restaurant Villa Tilia in Retie, gaat van start met een nieuw vakantieconcept. Vanaf de zomer verhuurt hij luxe vakantiewoningen inclusief zichzelf. Het doel is klanten te laten genieten van de combinatie gastronomie en vakantie in alle privacy. Overeenkomsten zijn er al voor vakantiehuizen in Zwitserland en de Franse Jura.

De voormalige tv-kok en uitbater van restaurant Lazuli in Turnhout nam in september 2015 het leegstaande hotel Villa Tilia in Retie over en installeerde op de benedenverdieping ook een gastronomisch restaurant. Die zaak wordt weldra overgenomen en dat geeft Dirkx de handen vrij voor de start van iets nieuws.

Ontstaan in Zwitserland
“Er zijn mensen met luxueuze vakantiewoningen die ze zelf maar een paar keer per jaar gebruiken en voor de rest staan die leeg”, doet Jurgen Dirkx het verhaal. “Ik was uitgenodigd om bij iemand privé te komen koken in zijn vakantiewoning in Zwitserland en daar is het idee ontstaan.”

Dat idee ziet er samengevat als volgt uit. Je huurt de vakantiewoning en dan krijg je er Jurgen bij, inclusief de maaltijden en dranken. Hij zorgt voor ontbijt, de lunch en het diner. Zo je wil neemt hij je mee voor een wandeling in de buurt en gaat hij bijvoorbeeld met je naar de watervallen van de Jura. Want naast het vakantiepand in de regio Genève heeft hij intussen ook een overeenkomst voor een vakantiewoning in de Franse Jura. De woningen die hij nu in portefeuille heeft, zijn voor 8 tot 12 personen.

Het concept kreeg de naam Exclusive Private Dining by Jurgen Dirkx. “Ik richt me tot bemiddelde mensen die kiezen voor de privacy van een vakantiewoning om er hun familie, vrienden of relaties uit te nodigen. Het concept biedt de combinatie van entertainment, gastronomie en ontspanning”, vat hij nog eens samen.

Tot en met 28 juni is Jurgen Dirkx nog actief in Villa Tilia in Retie. Vanaf dan wenkt het buitenland.