Zaterdag 11 maart organiseert serviceclub Fifty One Geel een mountainbike-estafettewedstrijd voor het goede doel. Het evenement Charity Biking Cup richt zich in het bijzonder naar bedrijventeams die zich laten sponsoren. Vorig jaar werd maar liefst 31.000 euro ingezameld.

De Charity Biking Cup is dit jaar aan zijn 4de editie toe De opbrengst gaat deze keer naar 6 geselecteerde goede doelen, die nauw worden betrokken bij het event: Mensen in Nood (MIN), Vélo Afrique, Open Kamp Kempen, Avalypics, De Waaiburg en To Walk Again. Ze zijn op de een of andere manier verbonden met Geel en omstreken.

“De deelnemende ploegen vragen familie, vrienden, collega’s en andere sympathisanten om hen financieel te steunen”, legt Ivo Fransen van de organiserende Fifty One Geel uit. “De sponsorgelden die deze ploegen inzamelen, worden integraal geschonken aan het goede doel van hun keuze.”

Peters van het evenement zijn Marc Herremans (To Walk Again), Peter Genyn (2x goud op de Paralympics) en golfspeler Thomas Pieters, die van Geel afkomstig is.

Het evenement vindt plaats aan Tenniscentrum Den Bruul in Geel-Bel. Aan de startplaats is er kinderanimatie en er wordt afgesloten met een fuif. Hier vind je alle info.