Chapebedrijf wil uitbreiden in Rijkevorsel

ivo van doorenDe klanten zijn duidelijk prijsgevoeliger geworden. Wie bouwt probeert het onderste uit de kan te halen. “Er wordt meer gediscussieerd over de prijsofferte”, zegt Evelien Van Dooren van het gelijknamige onderneming Ivo van Dooren Isolatie- en Chapewerken uit Rijkevorsel. Het bedrijf probeert ondertussen uit te breiden. Er moet dringend geïnvesteerd worden in een nieuw magazijn en kantoren. Het is echter al maandenlang wachten op nieuwe industriegronden in Rijkevorsel.

Ivo Van Dooren Isolatie- en Chapewerken is een expansief familiebedrijf dat het vooral van persoonlijke contacten met de klanten en de bouwbedrijven moet hebben. De onderneming staat garant voor kwalitatief hoogwaardige en goed afgewerkte dekvloeren met of zonder thermische of akoestische isolatie. Chape dus. In het Nederlands echter: cementgebonden dekvloeren. De firma heeft zich in de afgelopen jaren gespecialiseerd in gespoten vloerisolatie wat voordelen biedt ten aanzien van klassieke plaatisolatie. Ivo Van Dooren is ook gespecialiseerd in vloerisolatie op rol.

“Ons orderboek is nog altijd goed gevuld”, zegt Evelien Van Dooren, de dochter van stichter Ivo Van Dooren. “De markt is echter duidelijk aan verandering toe. De crisis, ja. De mensen zijn veel kritischer geworden. De grote bouwondernemingen staan onder druk. Wat wij uiteraard ook voelen. Vroeger werkten wij ook binnen termijnen van zegmaar zes maanden maar die zijn nu veel korter geworden. Hooguit twee maanden.”

De groep stelt vandaag  zo’n 15 mensen tewerk. Daarvan 10 man die op flexibele basis ingeschakeld kunnen worden.  “Wij groeien nog altijd  verder door. Vooral de isolatiemarkt biedt sterke perspectieven.  In die mate dat wij dringend aan een nieuwbouw toe zijn. Wij moeten kunnen uitbreiden. Ons wagenpark is de laatste jaren vergroot. Wij kijken daarom al jaren uit naar een nieuwe vestigingsplaats, hier in Rijkevorsel. De discussies over nieuwe industriegronden blijven echter maar aanslepen. We willen een nieuw magazijn en dito kantoorgebouwen neerzetten. Maar we moeten wachten, wachten. Misschien komt er nu  met het nieuwe gemeentebestuur een doorbraak?”

Verwant en interessant: