Champagne voor duizendste tuinontwerp

tuinarchtectuur wim verrezenDeze week knalden de kurken bij Tuinarchitectuur Wim Verrezen in Westerlo. “Na een telling zijn we er bij uitgekomen dat we aan ons duizendste tuinontwerp werken sinds onze start 27 jaar geleden”, juicht zaakvoerder Wim Verrezen. Het ontwerp is bestemd voor de nieuwe vestiging van de firma Intracto aan Zavelheide in Herentals.

Tuinarchitectuur Verrezen doet meer dan plannen tekenen. “We werken volgens het principe ‘sleutel op de tuinpoort’”, legt Verrezen uit. “Dat betekent dat we zowel de plannen tekenen, de tuin aanleggen en die ook onderhouden.” Daarvoor heeft het bedrijf 15 mensen in dienst.

Mee met de mode
“Een tuin is zoals kleding modegebonden”, vertelt Wim Verrezen, die kan terugblikken op meer dan een kwarteeuw ervaring. “We blijven de trends volgen. Momenteel heb je twee tendensen. Enerzijds de natuurlijke en prairietuinen die weinig onderhoud vragen en anderzijds de minimalistische tuinen met een strakke structuur die aansluiten bij de hedendaagse woningen. De tuinen zijn tegenwoordig ook een stuk kleiner, wat voor ons een bijkomende uitdaging vormt.”

Het bedrijf werkt zowel voor particulieren als bedrijven. Naast tuinarchitectuur coördineert Pool & House bvba het volledige gebeuren rond de aanleg van zwembaden, zwemvijvers, poolhouses en bijgebouwen. Boomkwekerij Ile Verte levert heel wat planten die worden gebruikt bij de aanleg van tuinen.

Zondag 15 maart is er een infomiddag over tuinontwerp en de bouw van zwembad en zwemvijver. Verplicht inschrijven via het contactformulier op de website.