Certificaat voor Kuehne + Nagel in Geel

KUEHNE + NAGEL GEEL 3Kuehne + Nagel Contract Logistics in Geel behaalt het statuut “Known Consignor”. Kuehne + Nagel in Brucargo was eerder al erkend als “Regulated Agent”; de samenwerking tussen beide organisaties garandeert de beveiliging van de logistieke keten.

De goedkeuring en erkenning werd voorafgegaan door een controle ter plaatse door inspecteurs van het directoraat-generaal Luchtvaart (DGLV) en is geldig voor een periode van vijf jaar.

Het voordeel voor alle klanten van Kuehne + Nagel in Geel is het vermijden van de screeningkosten op de luchthaven en resulteert in een kortere doorlooptijd voor luchtvrachtzendingen.

De site in Geel waar identificeerbare luchtvracht/-post geproduceerd, verpakt en verzonden wordt, was al TAPA- C gecertifieerd en voorzien van toegangscontrole. Door de combinatie van de diensten in Geel en Brucargo kan Kuehne + Nagel naadloos secured cargo van het warehouse te Geel per luchtvracht via Brucargo versturen.

“We hebben dit project pro-actief opgepakt in het kader van de voortdurende verbetering van onze dienstverlening aan onze klanten” zegt Gerry Bosmans, Director Contract Logistics Kuehne + Nagel België.

De Kuehne + Nagel Group telt een 54.000-tal medewerkers en heeft 850 vestigingen in meer dan 100 landen. Kuehne + Nagel is marktleider op het gebied van contractlogistiek, zee-, lucht- en wegtransport, en is dé specialist in IT-ondersteunde diensten voor supply chain management. In België beheert Kuehne + Nagel 290.000 m2 magazijnruimte. In de 10 Belgische filialen van het bedrijf werken zo’n 2.000 mensen.