Century 21 De Steenboer neemt DCW in Herentals over

De Steenboer, DCWCentury 21 De Steenboer uit Zandhoven heeft het C21-kantoor DCW uit Herentals overgenomen. Zaakvoerder Patrick Van den Eynde van De Steenboer heeft met het Herentalse kantoor dezelfde ambitie als destijds met het kantoor in Zandhoven: uitbouwen tot een succesvolle onderneming. Hij onderscheidt zich van de concurrentie door het maken van videofilms van de meeste panden die in de verkoop komen.

Van den Eynde nam in januari 2012 De Steenboer in Zandhoven over. “Bij de start hadden we zeven panden in portefeuille”, herinnert hij zich. “Tegenwoordig zijn er dat gemiddeld een zeventigtal. Wij groeien jaarlijks met 15 tot 20%.”

Groeimogelijkheden
Nu deed zich de gelegenheid voor om een ander kantoor uit de Century 21-groep over te nemen, namelijk DCW in Herentals. “De vorige zaakvoerster, Karin Claes, heeft na dertig jaar uitstekende dienstverlening in Herentals en omstreken, besloten om de fakkel door te geven. In mijn ogen heeft het kantoor veel potentieel. In Zandhoven liggen we naast een drukke doorgangsweg, in Herentals in het centrum, waar er veel meer passage is van voetgangers. Die zichtbaarheid is voor een immokantoor ook wel belangrijk, aanvullend bij andere communicatievormen. Naast Herentals zelf zie ik groeimogelijkheden in onder meer Olen en Geel. Dat is een regio waar we tot dusver met De Steenboer niet kwamen.” Het kantoor in Zandhoven met zes medewerkers blijft verder bestaan. De medewerkster op het kantoor in Herentals blijft in dienst.

Door het gebruik van audiovisuele communicatie wil Patrick Van den Eynde het verschil maken. “Century 21 is een Amerikaanse organisatie, met 175 kantoren in België. Het gebruik van videofilmpjes bij de verkoop van panden is in de VS al langer ingeburgerd. Wij zijn er hier ook mee begonnen en zijn daarmee een van de weinigen. Het is voor de koper leuker om naar een filmpje te kijken dan naar statische foto’s.”