De Centra voor Volwassenenonderwijs HIK en TSJ uit Geel en DTL uit Herentals hebben een samenwerkingsakkoord gesloten. Samen tellen ze 411 docenten en dit schooljaar volgen er 7.006 cursisten een opleiding. De samenwerking loopt vooruit op nieuwe Vlaamse regelgeving rond schaalvergroting.

Die schaalvergroting in het volwassenenonderwijs wordt decretaal verplicht vanaf 1 september 2019. Tot dusver werkten de onderwijsinstellingen al een tijd goed samen. “Nu die samenwerking nog wordt verdiept, zullen we daarnaast ook de mogelijkheid hebben om de werking van onze centra te versterken, een breder aanbod te bieden aan cursisten en sterkere relaties met externe partners uit te bouwen”, aldus Hugo Vangrieken, directeur CVO DTL Herentals.

Nieuwe betekenis
De vestigingsplaats in Herentals blijft bestaan onder de naam DTL. de nieuwe samenwerking zal daarentegen voortaan onder de noemer ‘HIK’ verdergaan, aangezien deze naam een breed gekend begrip is in de Kempen. “De letters H, I en K krijgen een volledig nieuwe betekenis mee, waarbij elke letter een specifieke eigenschap omvat die verwijst naar de richting die we willen uitgaan op het vlak van volwassenenonderwijs”, voegt Tony Bastijns, directeur CVO HIK Geel, daar nog aan toe. Zo staat de H onder andere voor hedendaags, helder, hart, en herscholing; de I voor innovatief, individu, inzicht en inzet; en de K voor klantgericht, kwaliteit, krachtig en kansen. Bovendien zal ook de gehele look van de CVO’s opgefrist worden, inclusief nieuw logo.”

De komende periode zal het nieuwe partnerschip concreet vorm worden gegeven.

Bekijk hier alle video's van Made in Kempen.