Center Parcs Europe en Janssen Pharmaceutica genomineerd voor HR-award

janssen pharmaceuticaCenter Parcs Europe, met hoofdkantoor in Mol, en Janssen Pharmaceutica uit Beerse zijn genomineerd voor de eerste Talent Mobility Award. Die wordt volgende maand uitgereikt door HR-dienstverlener Ascento, dat deel uitmaakt van t-groep. De Kempense bedrijven werden samen met 3 andere geselecteerd uit 40 cases om te worden verkozen tot meest wendbare organisatie van België.

Aanleiding voor de lancering van de award zijn de recordcijfers van 2015 op het vlak van ziekteverzuim, het groot aantal werknemers dat kampt met overmatige stress en het feit dat iedereen langer zal moeten werken. Dat toont volgens Ascento aan dat er bij Belgische bedrijven nood is aan een HR-beleid dat positieve en duurzame inzetbaarheid van talenten stimuleert. Tegelijk hoopt de dienstverlener kennis en informatie te verspreiden over hoe bedrijven zich kunnen voorbereiden op de uitdagingen van de arbeidsmarkt van morgen.

Betrokkenheid verhogen
In juni 2015 lanceerde Center Parcs Europe de app h’APP’y@work om informatie, opleiding, feedback- en coachingmogelijkheden en kwaliteitszorg over te brengen naar alle medewerkers. Dankzij de app is de communicatie naar en tussen de medewerkers sterk verbeterd. Doordat die de mogelijkheid biedt om in dialoog te gaan met de directie, is bovendien ook de betrokkenheid verhoogd en de bedrijfscultuur versterkt.

Om haar medewerkers te ondersteunen opende Janssen Pharmaceutica in 2013 het Talent Fit Center, een centrum voor loopbaanbegeleiding in eigen huis. Via onder meer loopbaancoaching helpt dit traject medewerkers die op een kruispunt zitten in hun carrière of die de balans willen opmaken rond waar ze staan en waar ze naartoe willen. Ook medewerkers wiens functie wegvalt door organisatorische wijzigingen, kunnen instappen in het traject voor loopbaancoaching.

Zeilster Evi Van Acker, recent nog 4de op de Spelen in Rio, is ambassadrice van de Talent Mobility Award. De winnaar wordt op 21 september bekendgemaakt.