CenC Media uit Beerse vaart voortaan onder de vlag van ITAF. De van oorsprong Gentse ICT-groep nam de zaak over van eigenaar Chris Cnaepkens en zal van hieruit haar activiteiten in de Kempen ontplooien. De voormalige eigenaar blijft voor ITAF werken.

“Vanuit de winkel blijven we onze huidige klanten bedienen”, benadrukt Chris Cnaepkens. “Onze specialisatie in refurbished devices kende het jongste jaar een enorme groei. Maar onder impuls van online winkels en grootwarenhuizen zien we de particuliere verkoop afnemen. Daarom kozen we ervoor om ons meer toe te leggen richting ICT-ondersteuning naar KMO’s. Dat deden we al, maar beperkt. Ook deze markt evolueert. Als klein bedrijf kan je niet alle kennis hebben. Onder de vleugels van ITAF, dat de afgelopen 18 jaar een belangrijke knowhow opbouwde, kan dat wel.”

Binnen ITAF zijn meer dan 50 mensen actief. Naast de hoofdzetel in Gent zijn er in Vlaanderen service centra in Zaventem, Zwevezele en Antwerpen. Om de regio Antwerpen-Kempen beter te ondersteunen, nam het bedrijf CenC Media over.

Extra aanwervingen
De onderneming levert verschillende IT-diensten aan de zakelijke markt zoals IP-telefonie, internet, private netwerken, datacenterdiensten en de klassieke server- en computerondersteuning. “Onze slagkracht wordt nu veel groter en we stellen ook extra aanwervingen in het vooruitzicht”, benadrukt Chris Cnaepkens. In een eerste fase wordt de naam CenC Media nog mee gebruikt, maar op termijn is het de bedoeling om volledig onder de ITAF-brand te werken.

Om de Kempense regio te laten kennismaken met de activiteiten van ITAF, vinden op 2 en 3 september opendeurdagen plaats in het service center Beerse.