Cebud lanceert online tool voor OCMW’s

logo CebudCebud, het Centrum voor budgetadvies en –onderzoek uit Geel, lanceerde gisteren REMI, een gebruiksvriendelijke webapplicatie voor OCMW’s die willen inzetten op een rechtvaardige en meer uniforme uitvoering van het recht op maatschappelijke dienstverlening. 

REMI, Referentiebudgetten voor een Menswaardig Inkomen, is een online tool, bedoeld voor de dagdagelijkse werking van sociale diensten van OCMW’s. REMI berekent op maat van iedere cliënt een referentiebudget. Dit budget geeft de hoogte van het inkomen weer dat minimaal noodzakelijk is om menswaardig te kunnen leven. Het referentiebudget wordt vergeleken met het reëel beschikbaar inkomen van de cliënt.

Cebud, het Centrum voor budgetadvies en –onderzoek, is een onafhankelijk advies- en onderzoekscentrum, verbonden aan de Thomas More hogeschool, dat actief bijdraagt aan een inclusieve samenleving. Hiervoor baseert het zich op kwaliteitsvol wetenschappelijk onderzoek en werkt het samen met relevante stakeholders in binnen- en buitenland.