Catwalk Fashion failliet, 5 winkels gaan dicht

catwalk fashionDe handelsrechtbank in Turnhout heeft vanmorgen de bvba Rossado, Statiestraat 17A in Mol, failliet verklaard. De vennootschap overkoepelde de uitbating van 5 kledingwinkels onder de naam Catwalk Fashion. Die gaan dicht en de 15 medewerkers worden ontslagen. De zaakvoerster maakt zich sterk dat de winkels over enkele weken weer open kunnen.

Naast de winkel in de Statiestraat in Mol zijn er vestigingen in Geel (Nieuwstraat), Heist-op-den-Berg (Bergstraat), Lier (Antwerpsestraat) en Lommel (Kerkstraat). Het accent lag op trendy en betaalbare dameskleding.

Te dure overname
Volgens zaakvoerster Cindy Saenen is het faillissement het gevolg van een te dure overname. “Ik heb de winkels in 2012 overgenomen en er veel te veel voor betaald omdat ik was misleid. Dat heeft altijd gezorgd voor een zware financiële druk. Ik ben blijven vechten maar nu ging het niet meer.”

Op de loonlijst staan 1 arbeider en 14 bedienden. “Ik ben altijd heel open en correct geweest tegen de medewerksters. Ze zijn ingelicht over de situatie. Ze zullen worden ontslagen door de curatoren maar ik heb met hen een akkoord gesloten dat ze weer in dienst kunnen zodra de winkels weer open gaan. Ze staan volledig achter mij.”

Saenen zegt een vooruitzicht te hebben op een heropening. “Ik wil de winkels heropenen maar dan zonder de financiële last van de overname. Over enkele weken moet dit mogelijk zijn.”

De rechtbank stelde de curatoren Rudi Van Gompel en Tom Robeyns aan voor de afwikkeling van het faillissement.