Cateringbedrijf Laeta Mensa groeit onverminderd door

Bedrijven doen het ongetwijfeld wat zuiniger aan. Er wordt bespaard op de traditionele buffetten en recepties. Laeta Mensa, het cateringbedrijf uit Geel groeit echter onverminderd door. “Wij bereiden nu zo’n 4.000 maaltijden per dag”, zegt zaakvoerder Rick Fonteyn.

Catering is een heel aparte business. “Ik heb zowat alle aspecten van de formule doorlopen”, zegt Rick Fonteyn. “Ik heb kokschool gevolgd, heb jarenlang gewerkt voor een ander cateringbedrijf, ik was aan de slag in Afrika, werkte op de luchthaven, in vakantieparken enz. Tot ik ervan overtuigd raakte dat ik dat ook kon en ik met Laeta Mensa in 2001 mijn eigen onderneming opstartte. Laeta Mensa: Latijn voor “vreugdevolle keuken.”

Het loopt inmiddels uitstekend. De crisis zet bij verscheidene klanten/ondernemingen weliswaar tot enige voorzichtigheid aan maar “wij gaan onverminderd door. Het gaat erom dat wij niet enkel de eigenlijke maaltijden zelf leveren maar onze klanten de hele beheersformule aanbieden. Van optimalisatie in de keuken tot menubeheer op afspraak, een analytische boekhouding, de opvolging van de wetteljike reglementeringen enz. Wij zorgen ervoor dat wij binnen het budget van de klant blijven.”

Rick Fonteyn is voor een stuk vertrokken vanuit Vorselaar waar hij goede contacten opbouwde met de Zusters van de Christelijke Scholen. “Wij tellen nu 18 kloostercongregaties onder onze klanten, verscheidene grote bedrijven, rusthuizen, scholen, internaten enz. Wij runnen onderhand 12 keukens.”

Enkele bekende klanten van Laeta Mensa: Lubrizol (Westerlo), Proviron (Oostende), Electrawinds (Oostende), de Zusters Franciscanessen (Herentals), de KHK Campus Vorselaar, de vzw Diocesaan Huis Religieuzen (Westmalle), het Montfortcollege (Rotselaar), het Sint Jansinstituut (Brugge), het rusthuis Home Sint Jozef (Berchem) enz.

Met zijn 34 personeelsleden draait Laeta Mensa vandaag op een omzet van 2,6 miljoen euro. Dochter Sarah is ondertussen ook aan de slag bij Laeta Mensa en verzorgt in Geel de hele administratie van het bedrijf.