Cateringbedrijf CSD-group verhuisd naar nieuw pand

Het cateringbedrijf CSD-group heeft in Mol een nieuw productiebedrijf neergezet. Het gaat om een investering van zo’n 500.000 euro. “Wij kunnen daardoor tot 3000 maaltijden per dag produceren”, zegt zaakvoerder Steven Van Ham.

De CSD-group is ontstaan uit de samenwerking van Steven Van Ham en zijn partners Peter Claessen en diens echtgenote Heidi Van Sant. Zélf was Steven Van Ham al enkele jaren actief in de cateringbusiness voor grote evenementen terwijl Peter Claessen en Heidi Van Sant het meer van de belevering van bedrijven en scholen moesten hebben. “Vandaar onze idee om te gaan samenwerken”, zegt Steven Van Ham. “Alleen al in de administratieve samenwerking sparen we al een hele boel tijd en werk uit.”

Onder de commerciële naam Cookings loopt het bedrijf ondertussen als een trein. “Wij zetten in het schooljaar elke dag zo’n 500 maaltijden af. Tijdens het evenementenseizoen zijn we actief bij allerlei manifestaties. Voor Tomorrowland bv. verzorgden we in drie dagen liefst 11.000 couverts.”

Precies wegens die snelle groei investeerde de groep enkele tijd terug in een nieuw bedrijfsgebouw annex productiekeuken van zowat 800 vierkante meter in Mol. “Onze activiteiten zijn zo divers dat we snel moeten kunnen omschakelen. Wij leveren bv. ook geregeld aan het Sportpaleis, de Ethias Arena enz. Wij engageerden ons voor de Graspop Metal Meeting…”

Onlangs werd ook nog eens de www.yourlunch op de rails gezet, een nieuw initiatief waarbij de klanten een online lunch concept aangeboden krijgen. Iedereen kan dus via het internet zijn lunch zelf samenstellen.

Met drie vaste personeelsleden realiseerde de groep verleden jaar een omzet van 700.000 euro. “Ja, ook wij voelen vandaag de crisis”, zegt Van Ham nog. “Maar die houdt ons niet tegen. Wij reageren met gegarandeerde productiekwaliteit. De bedrijven halen hun budgetten naar beneden maar wij verhogen onze kwaliteit. Dat sterkt ons naar de toekomst toe.”

“Wij willen anderzijds ook niet té snel groeien. Het gaat ons om de originaliteit in ons aanbod. Dan blijf je als cateringbedrijf overeind.”