Catering Van Eyck, dat deel uitmaakt van Groep van Eyck uit Kasterlee, heeft een nieuw foodconcept klaar dat de naam BarBQ kreeg. Het vormt een mix van gerechten, cocktails/mocktails en een toffe aankleding. Sinds vorig jaar heeft het cateringbedrijf een exclusieve samenwerking met Boretti uit Herentals, waarvan het de barbecuetoestellen gebruikt. Het nieuwe concept zet die toestellen nog meer in het zonnetje.

“We hebben een aantal basisconcepten die bedoeld zijn als inspiratie voor wie een feest of event plant”, zegt Sabine Proost van Catering Van Eyck. “Ze geven een richting aan en in overleg met de klant verfijnen we dat tot een passend geheel want het eindresultaat moet altijd maatwerk zijn voor de klant.”

Het bedrijf biedt zijn klanten al lang barbecueconcepten aan maar die ondergaan nu een flinke upgrade. “Met onze chefs zijn we een aantal gerechten en cocktails gaan uitwerken”, vult Stefanie Van den Brande aan. “Ook zorgen we voor een toffe setting waardoor het een totaalbeleving wordt.”

Uitbreiding
Een centrale rol krijgt daarin het barbecuetoestel. Sinds vorige zomer heeft Catering Van Eyck daarvoor een deal met Boretti, behorende tot de Groep Heylen uit Herentals. “De BBQ’s krijgen een prominente, zichtbare plaats op het feest”, aldus nog Stefanie Van den Brande. “De samenwerking loopt zeer goed. Op dit moment hebben we een 10-tal barbecues in gebruik. We zijn nu aan het uitkijken of we de samenwerking nog kunnen uitbreiden met andere producten van Boretti. Die moeten we dan wel mee kunnen nemen op verplaatsing en ze moeten onze chefs ook mogelijkheden geven tot showcooking.”

Nog een nieuw cateringconcept bij Catering Van Eyck zijn de Bar Bites, dat meer een cafégevoel opwekt. In totaal heeft de cateraar nu een 10-tal van dergelijke voorbeelden.