Cateringbedrijf Cookings uit Mol opent in Retie, de woonplaats van zaakvoerders Peter Claessen en Heidi Van Sant, een eigen feestzaal. Die krijgt de naam @Cabasse, wat een verwijzing is naar de plaatselijke charmezanger Juul Kabas die er een kwarteeuw geleden café hield.

“Een eigen feestzaal stond al lang op het verlanglijstje”, vertelt Peter Claessen. “Dat ligt namelijk in het verlengde van onze activiteiten als cateraar.”

De zaak komt in het vroegere Het Lindenhof op de markt in Retie, pal naast de kerk. De taverne stond al een hele tijd leeg. Het interieur wordt op dit moment volledig gestript en weer ingevuld met een nieuwe parket, toog, cocktailbar, toiletten en op de verdieping een vintage zitruimte.

Tot 150 personen
Cookings wil er deels zelf events organiseren zoals een brunches en dansavonden maar vooral verhuren aan derden. “Voor een koffietafel na begrafenissen, vergaderingen, communie- en andere feesten en ga maar door”, somt Peter Claessen op. De zaal biedt plaats tot 150 personen, de bovenverdieping inbegrepen.

@Cabasse opent op 1 februari de deuren. De eerste eigen organisatie is het event Beats & Bites op vrijdag 23 februari.