Catena Company helpt HUMO zich te wapenen voor de toekomst

cartenaCatena Company werd zeven jaar geleden opgestart als een team van mensen die hun ervaring ten dienste stellen van creatieve professionals. “Wij zijn actief op drie deelterreinen”, legt medevennoot Wim Becker, verantwoordelijke sales en marketing, uit. “Wij zijn in de eerste plaats een gerenommeerd trainingscenter. Daarnaast geven wij advies op het vlak van hardware en de hele integratieproblematiek van mobiele toestellen. Tot slot integreren wij ook oplossingen om de creatieve workflow te optimaliseren.”

Eén van de recente projecten is de integratie van Vjoon K4 bij het tijdschrift HUMO. Daar was tot eind 2012 geen geïntegreerd systeem, waardoor nog veel zaken ambachtelijk op papier werden uitgevoerd. Catena Company kwam als verdeler van het editoriale workflowsysteem Vjoon K4 voor de Benelux met het voorstel om dit systeem te integreren. “Momenteel worden meer en meer medewerkers ingeschakeld in de nieuwe workflow. Ook het publiceren van de gedrukte content naar de website gebeurt voortaan automatisch en op basis van de finale teksten.”

Vorig jaar realiseerde het bedrijf dat is gevestigd op Campus Blairon in Turnhout een omzet van 1,6 miljoen euro. Naast de vier actieve partners telt Catena Company ook twee personeelsleden. “Daarnaast zijn er nog regelmatig freelancers voor ons aan het werk. Dat maakt dat we gemiddeld toch steeds met zo’n tiental mensen bezig zijn.”