Catena Company gaat strategisch samenwerken met Britse partner

catena en AmsysCatena Company uit Turnhout gaat een strategische samenwerking aan met het Britse Amsys.  Catena Company is al geruime tijd een vertrouwde Apple Training partner. De oprichters van Catena Company waren pioniers op de Belgische markt, als speerpunt bij de commercialisatie van het officiële Apple Training programma meer dan 10 jaar geleden.

“Door het opzetten van een ‘Apple Authorised Training Center’ kanaal zorgde Apple voor kwaliteitscontrole, supervisie en consistentie in het proces.” zegt Eddy Smets van Catena Company. “Sindsdien heeft de Apple trainingsmarkt een ware transformatie ondergaan. In 2003 waren we, als ik me goed herinner, met zes training partners voor gans Europa. Ondertussen is deze business uitgegroeid en zijn er een paar honderd partners wereldwijd, waarvan uiteraard vele in Europa. In die periode hebben we kennis gemaakt met Alex Hawes van Amsys, ook een partner van het eerste uur bij Apple’s expansie van het training en support netwerk.”

Amsys is naast een training partner, ook een Apple Authorised Service Provider. Ze mogen beschouwd worden als de grootste trainingspartner van Europa met jaarlijks meer dan 1500 studenten die in verschillende Apple technologie opleidingen getraind worden.

“De noden van de markt, de groei van Apple en de vraag naar producten en services, zorgden voor een exponentiële groei van deze training business.” aldus Alex Hawes. “Deze werd ondersteund door de uniformisering van de training content, een aangepast certificatietraject en een wereldwijd afzetgebied.”

Toch was er naast het klassieke Authorised Training aanbod van Apple ook vraag naar afgeleide of meer gespecialiseerde trainingen. Amsys vertaalde deze specifieke naar eigen training programma’s om deze vervolgens te commercialiseren.

“Wij streven er steeds naar om het beste te bieden maar het is niet altijd makkelijk, en ook niet noodzakelijk slim, om dit geïsoleerd in eigen beheer te willen bewerkstelligen.” legt Eddy Smets uit. “In het verleden hebben we altijd ‘op maat’ training en advies aangeboden. Ondanks onze ruime ervaring op dit vlak is de vraag in België te klein om eigen content ontwikkeling te blijven verantwoorden. Door de samenwerking met Amsys kunnen we onze leidende positie behouden.”