Caseïne: een sterrenkeuken voor een toffe prijs

caseïneIn een herenhuis aan de Vrijheid in Hoogstraten opent Caseïne de deuren. De zaak houdt het midden tussen een delicatessenzaak en een restaurant. De jonge uitbaters kunnen al een waslijst aan referenties voorleggen en zetten nu de stap naar een eigen zaak.

Kris Weygers (23) en Erin Elst (24) werkten onder meer in restaurants ’t Zilte en Kommilfoo in Antwerpen, Nuance in Duffel, Helsen in Kasterlee en zelfs een half jaar als restaurantmanager en sous-chef in restaurant Cara & co in Sydney (Australië) op vraag van chef-kok Dave de Belder.

Caseïne is geen restaurant in de strikte zin. In de zaak kan je in eerste instantie terecht om kazen en andere delicatessen te kopen. Daarbij is ook nog een zaaltje voor 16 personen waar je kan komen lunchen. Het is Kris en Erin erom te doen om goed eten toegankelijk te maken: dezelfde bereidingen als in een sterrenrestaurant maar voor een toffe prijs.

Naar de basis
Kris: “In een sterrenrestaurant krijg je bij wijze van spreken nog 50 garnituren erbij. Uiteraard gaat er heel wat arbeidstijd in zitten om die te bereiden. Dat vraagt personeel en dus gaat de kostprijs omhoog. Bij ons valt dat allemaal weg. Wij doen het met z’n tweetjes en gaan terug naar de basis.”

Erin: “Het gaat om de liefde voor goede producten. Onze boter komt bijvoorbeeld van een boerinnetje in de Ardennen dat maar 10 koeien heeft staan. Tja, dan heb je iets bijzonders in handen.”