CASA neemt zo’n 110 Xenos-winkellocaties over van de Nederlandse Blokker Holding. Ze worden in 2 fases omgebouwd naar de CASA-formule. De circa 1.900 winkelmedewerkers worden mee overgenomen. Het distributiecentrum en hoofdkantoor van Xenos in Waalwijk (NL) gaan op termijn dicht en die activiteiten verhuizen naar het nieuwe distributiecentrum van CASA in Olen.

De overdracht van de winkels naar CASA volgt op de in mei vorig jaar aangekondigde heroriëntatie van Blokker Holding, die gericht is op een gezonde toekomst voor de winkelformule Blokker. De overige winkelketens worden ondergebracht bij andere partijen.

De interieurwinkelketen CASA telt 500 winkels in 8 Europese landen en is net als Xenos eigendom van de familie Blokker. Met de overname van de circa 110 Xenoswinkels versterkt de interieurwinkelketen zijn positie aanzienlijk op de Nederlandse markt. De overname is ingegeven door schaalvoordelen op het vlak van marketing en het internationale inkoopnetwerk van CASA, zo zegt het bedrijf in een persmededeling.

De eerste 50 CASA-winkels gaan nog voor het einde van dit jaar open in Nederland. Voor de zomer van 2019 volgen de overig winkels. Na de afronding van de winkelombouw gebeurt de distributie vanuit het vorig jaar geopende distributiecentrum van CASA langs de E313 in Olen. Bij de sluiting in Waalwijk tegen de zomer van 2019 verliest een 180-tal mensen zijn job.

Strategie uitrollen
Giane Van Landuyt, CEO van CASA: “We zijn zeer verheugd dat we met de Xenosmedewerkers van de 110 winkels onze CASA-formule op goede locaties in Nederland kunnen lanceren. Zo zijn we in staat om onze vernieuwde commerciële strategie in Europa verder uit te rollen. Met ons nieuwe winkelconcept zetten we sterk in op beleving en inspiratie door middel van verrassende collecties die we de Nederlandse klant tegen een juiste prijs kunnen aanbieden. Daarnaast wordt het Click & Collect-concept onmiddellijk bij ombouw naar de CASA-winkels geïntroduceerd.”